Sambal Goreng Boontjes met Tahoe, Taugé en Petehbonen

Ingrediënten
2 eetlepets Olie
250 gr. sperziebonen
1 blok tahoe
1 kopje water
10 petehbonen
1 eetlepel Amboina sambal rawit
Half blok santen
Bereiden
4 personen, 45 minuten bereidingstijd
Spoel de sperziebonen schoon en halveer deze. Snij vervolgens de tahoe in blokjes en frituur de blokjes in ongeveer 10 minuten in een pan met olie of in 5 minuten in de frituurpan. De taugé kan ondertussen geblancheerd worden. ( 1 minuut laten koken, afgieten en afspoelen met koud water).
Fruit in de olie de boemboe gedurende ca. 1 minuut, voeg de boontjes toe en doe er 1 kopje water bij. Laat dit mengsel 10 minuten op een laag pitje sudderen e voeg daarna de santen, sambal rawit en een half kopje water toe ( wanneer de saus te dik is wat extra water toevoegen).
Laat dit nogmaals 5 minuten zachtjes doorkoken en meng dan de gefrituurde tahoe blokjes en de petehbonen erdoorheen. Dan als laatste de geblancheerde taugé toevoegen. Direct opdienen. Geschikt voor vegetariërs.