Recepten

Rendang rundvlees

Ingrediënten


  • 1 eetlepel olie met een neutrale smaak
  • 1  kilo runderlap, runderrib of ander stoofvlees, in blokjes van 3 cm gesneden
  • 3 stengels citroengras, alleen het witte deel, in de vijzel gekneusd
  • 1 kurkumablad, gescheurd (of 3 kaffir limoenblaadjes, gescheurd)
  • 2 theelepels suiker
  • 400 ml kokosroom
  • 100 g geraspte, verse kokos
  • voor de basispasta
  • 8 sjalotjes
  • 6 rawits (scherpe, kleine pepertjes)
  • 6 teentjes knoflook
  • 3 cm galangawortel, gember en kurkuma, allemaal geschild en in dikke plakjes gesneden
  • 2 theelepels zeezoutvlokken

Bereiden


Doe voor de basispasta alle ingrediënten in een keukenmachine en draai tot een tamelijk gladde pasta.

 

Verhit de olie in een grote steelpan en bak de pasta in circa 5 minuten onder voortdurend roeren op een middelhoog vuur donker en aromatisch.

 

Voeg het vlees, het citroengras, het kurkumablad en de suiker toe en schud door de pasta. Voeg de kokosroom en 250 ml water toe en breng aan de kook. Dek het af en laat 30 minuten koken, laat vervolgens zonder deksel nog 1 uur koken. De kokosroom splitst en de olie komt vrij terwijl de vloeistof inkookt. Het kookproces gaat over van koken naar bakken voor een smakelijk, droog gerecht. Dek de pan even af of voeg wat water toe als de vloeistof te snel verdampt.

 

Bak ondertussen de kokos droog goudbruin in een koekenpan. Doe het over in een vijzel en stamp tot een pasta. De kokosolie komt vrij en de pasta wordt kleverig.

 

Voeg de kokospasta toe aan het vlees als het 1 ½ uur heeft gekookt en de meeste vloeistof is verdampt. Kook het onder regelmatig roeren op een laag vuur 30 minuten door tot de vloeistof is verdampt en het vlees in de kokosolie bakt. Breng op smaak en serveer.

 


Dish 1 Roti Soup Bowl



Dish 2 Fruit Tartlets



Dish 3 Sweet and Savoury Puffs
Sambal Goreng Boontjes met Tahoe, Taugé en Petehbonen

Ingrediënten


  • 2 eetlepets Olie
  • 250 gr. sperziebonen
  • 1 blok tahoe
  • 1 kopje water
  • 10 petehbonen
  • 1 eetlepel Amboina sambal rawit
  • Half blok santen

Bereiden


4 personen, 45 minuten bereidingstijd

 

Spoel de sperziebonen schoon en halveer deze. Snij vervolgens de tahoe in blokjes en frituur de blokjes in ongeveer 10 minuten in een pan met olie of in 5 minuten in de frituurpan. De taugé kan ondertussen geblancheerd worden. ( 1 minuut laten koken, afgieten en afspoelen met koud water).

 

Fruit in de olie de boemboe gedurende ca. 1 minuut, voeg de boontjes toe en doe er 1 kopje water bij. Laat dit mengsel 10 minuten op een laag pitje sudderen e voeg daarna de santen, sambal rawit en een half kopje water toe ( wanneer de saus te dik is wat extra water toevoegen).

 

Laat dit nogmaals 5 minuten zachtjes doorkoken en meng dan de gefrituurde tahoe blokjes en de petehbonen erdoorheen. Dan als laatste de geblancheerde taugé toevoegen. Direct opdienen. Geschikt voor vegetariërs.

 


Dish 4 Roti Twists


Dish 5 Shrimp Wraps


Dish 6 Salmon Wellington


Dish 7 Breakfast Tart


Dish 8 Roti Pouches


Dish 9 Paratha Crisps


Dish 10 Nine Roti

Telefoon: 0346 350060 | E-mail: info@amboina.nl

Leveringsvoorwaarden